Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 31 » КОНКУРС КОРЕЦЬКОГО (2011) З ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРАВА ПРАВ ЛЮДИНИ
19:33
КОНКУРС КОРЕЦЬКОГО (2011) З ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРАВА ПРАВ ЛЮДИНИ

КОНКУРС КОРЕЦЬКОГО (2011) З ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРАВА ПРАВ ЛЮДИНИ ВІДБУДЕТЬСЯ В ГРУДНІ У ЛЬВОВІ ПІД ЧАС ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ ПРАВА ЗА УЧАСТІ СУДДІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ

 


Міжнародний правничий конкурс ім. В. М. Корецького 2011 з європейського права прав людини відбудеться в грудні у Львові під час Всеукраїнського тижня права за участі суддів Європейського суду з прав людини.

Про це було оголошено під час засідання Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України 5 жовтня 2011 року. Координатором (адміністратором) Конкурсу Корецького призначено члена Ради Дмитра Гудиму.

Конкурс – традиційний захід Всеукраїнського тижня права (зокрема й в 2011 році). Фінал Конкурсу зазвичай відбувається 10 грудня в Міжнародний день прав людини.

Водночас із проведенням Конкурсу на базі юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбуватиметься низка заходів, зокрема: Міжнародний круглий стіл з антропології права, сесія міжнародного проекту «Філософія прав людини», семінар «Юридична кар’єра в сфері прав людини». До участі у цих заходах запрошуються й учасники Конкурсу.

Фабулу (завдання) Конкурсу Корецького, яка зазвичай стосується актуальних проблем захисту прав людини, планується оприлюднити найближчим часом та провести реєстрацію команд в два етапи (до 20 листопада та 1 грудня 2011 року (включно)).

До участі в Конкурсі Корецького запрошуються студенти ВНЗ, які навчаються за спеціальностями «Правознавство» та «Міжнародне право».

Нагадаємо, що Міжнародний правничий конкурс ім. В. М. Корецького (Volodymyr M. Koretsky International Law Competition) – престижний український правничий конкурс міжнародного рівня. Конкурс Корецького було започатковано Координаційною радою молодих юристів України при Міністерстві юстиції України 5 грудня 2007 року з ініціативи тодішнього голови Ради – В’ячеслава Бігуна.

Командами переможцями Конкурсу в минулі роки ставали студенти-правники НаУКМА (2008) та КНУ ім. Т. Г. Шевченка (2010).

Формат Конкурсу – змагання в формі навчального судового процесу (процедур і засідання) Європейського суду з прав людини, в якому команди представляють заявника та Уряд.

До журі Конкурсу Корецького запрошуються провідні фахівців у сфері прав людини, міжнародного права та порівняльного правознавства. В 2008 та 2010 роках до журі входили професор Володимир Буткевич (тодішній суддя Європейського суду з прав людини від України в відставці), Юрій Зайцев (тодішній Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини), В’ячеслав Бігун (науковий співробітник Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України).

Очікується, що в журі Конкурсу Корецького 2011, з-поміж інших відомих правознавців, візьмуть участь судді Європейського суду з прав людини – Ганна Юдківська та Марк Вілліґер.

Організаціями-адміністраторами у 2011 році виступлять: ЛМГО «Об’єднання студентів-правників»,. ЛМГО «Європейська Асоціація Студентів Права Львів» («ELSA Lviv»), Львівський осередок Ліги студентів Асоціації правників України.

Слідкуйте за новинами Конкурсу Корецького на сайті Ради (http://www.krmjua.org.ua) та на сайтах організацій-адміністраторів (http://www.osp.lviv.ua/, http://www.elsalviv.org.ua/, http://www.ligauba.org.ua/).

 

Контакти:

Координатор Конкурсу Корецького:

Дмитро Гудима, +38 050 674 9 784, hudym@mail.ru

 

Керівники організацій-адміністраторів:

Данило Антощак (ELSA Lviv), +38 093 623 07 87, danilo_antoschak@ukr.net

Володимир Мармуляк (ОСП), +38 093 239 81 97, v.marmuljak@gmail.com, osp@osp.lviv.ua

Роман Корень (Ліга студентів АПУ), +38 063 491 14 32, lvivhead@ligauba.org.ua


Засновник

 

Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України

Адміністратори

 

ELSA Lviv –
Європейська асоціація студентів права у Львові


Об’єднання студентів-правників


Львівський осередок Ліги студентів Асоціації правників України


§  Ідея та її реалізація. Ідея конкурсу світового рівня в Україні обговорювала з-поміж українських юристів з початку 2000-их років. У цей час піку популярності набули так звані навчальні судові процеси (мооt court competitions). Ідею було схвально сприйнято в різних колах юридичної громадськості і 5 грудня 2007 року Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України (КРМЮ) з ініціативи тодішнього голови Ради (В. С. Бігун) одноголосно ухвалила рішення про ініціювання конкурсу.

§  Ім’я Конкурсу. Конкурс отримав ім’я академіка Володимира Михайловича Корецького (1890 - 1984) – всесвітньо відомого українського правознавця та юриста-практика. Народився в Катеринославі (Дніпропетровську) в 1890, навчався у Москві та Харкові, де відтак працював у нинішньому НУ «ЮАУ ім. Я. Мудрого», де очолював кафедру міжнародного права. Водночас поєднуючи наукову і практичну роботу, він був, з-поміж іншого, членом і першим заступник голови Комісії з прав людини ООН (1947–49), що розробляла Загальну декларацію прав людини. У 1961-1970 році – суддя Міжнародного Суду ООН, зокрема 1968 – 1970 – віце-президент цього Суду. З 1949 очолив утворений у Києві нинішній Інститут держави і права НАН України, який нині носить його ім’я. Єдиний вчений-юрист у колишньому СРСР, який був удостоєний звання Героя Соціалістичної Праці (1980).

§  Місія та мета Конкурсу. Місія Конкурсу – сприяння утвердженню України як одного із світових центрів юридичної науки, освіти та практики. Мета Конкурсу – утвердження поваги до права і довіри до правників як української правничої традиції.

§  Завдання Конкурсу: 1) слугувати способом підвищення рівня підготовки правників; 2) утверджувати зв’язок поколінь у юридичній професії; 3) сприяти позитивному образу юридичної професії через вшанування доробку визначних українських правників, таких як Володимир Михайлович Корецький; 4) сприяти розвитку науки і практики міжнародного права, його зв’язку з національним законодавством; 5) сприяти розвитку всебічно розвинутої відповідальної особистості правника; 6) сприяти розвитку українського та англійської правничої мови.

§  Формат Конкурсу: імітація розгляду справи в Європейському суді з прав людини (письмовий та усний раунди).

§  Журі конкурсу складається із шанованих високопрофесійних правознавців. Зокрема професор Володимир Буткевич (суддя Європейського суду з прав людини від України в відставці) і Юрій Зайцев (Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини).

§  Адміністратор. Адміністратором Конкурсу вдруге виступає Всеукраїнська Громадська організація „Європейська Асоціація Студентів Права” (ВГО „ELSA Україна”). Представники ELSA Україна мають досвід подібного адміністрування: третій рік адмініструють конкурс судових дебатів – ELSA Moot Court Competition(EMCC) та тривалий час співпрацюють з Національним адміністратором Philip Jessup International Law Moot Court Competition.

§  Перспективи Конкурсу. Конкурс утверджує свій статус як міжнародний. Очікується, поряд із українськими командами, й команди закордонних юридичних навчальних закладів. Також проводиться активна робота із вдосконалення правил Конкурсу, офіційної символіки, а також пошуку спонсорів.

§  Клуб друзів Конкурсу. 10 грудня 2010 року було започатковано «Клуб друзів» Конкурсу, який його популяризуватиме та розвиватиме.

§  Інавгурація та проведення Конкурсу 10 грудня 2008 року в Міжнародний день прав людини. Традиційно фінал Конкурсу відбувається 10 грудня (щодо Конкурсу 2010 року). Конкурс - традиційний захід Всеукраїнського тижня права (зокрема й в 2011 році).

§  Контакти. Уповноважений адміністратора Конкурсу представник ELSA Україна, Сторінка Конкурсу: http://www.krmjua.org.ua/ (див. Рубрику, присвячену Конкурсу; у Facebook (за лінком або шукати за назвою конкурсу)).

Переглядів: 1502 | Додав: snt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту